Π HOUSE

Residence at Chalkida, Euboea -GR
Κατοικία στη Χαλκίδα, Εύβοια

Architects: Panos Dragonas, Varvara Christopoulou
Αρχιτέκτονες: Πάνος Δραγώνας, Βαρβάρα Χριστοπούλου
Structural Engineer: Konstantinos Tzimas
Στατική μελέτη: Κωνσταντίνος Τζίμας
 

The living areas are directly connected with the garden and the view to the sea / Το καθιστικό συνδέεται άμεσα με τον κήπο και τη θέα προς τη θάλασσα

A linear promenade connects the living areas of the house which are deployed in open arrangement on the ground floor. Lit from above, a two-storey void space unifies the dining area at the center of the house with the sleeping apartments on the upper floor. The living areas are directly connected with the garden through elongated windows which frame the view to the sea.
The upper floor is divided in two zones where each bedroom has its own semi-open-air space and is protected by wooden louvres.
Οι χώροι διαβίωσης διατάσσονται σε ελεύθερη διάταξη στο ισόγειο και συνδέονται με μια γραμμική κίνηση. Ένας διώροφος χώρος, με φυσικό φωτισμό από ψηλά, ενοποιεί την τραπεζαρία που βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού με τα υπνοδωμάτια στο ανώτερο επίπεδο. Το καθιστικό συνδέεται άμεσα με τον κήπο μέσα από επιμήκη παράθυρα τα οποία καδράρουν τη θέα προς τη θάλασσα.
Ο όροφος χωρίζεται σε δύο ζώνες όπου κάθε υπνοδωμάτιο διαθέτει τον δικό του ημιυπαίθριο χώρο και προστατεύεται από ξύλινες περσίδες.

A linear promenade connects the living areas of the house / Οι χώροι διαβίωσης συνδέονται με μια γραμμική κίνηση A linear promenade connects the living areas of the house / Οι χώροι διαβίωσης συνδέονται με μια γραμμική κίνηση Ένας διώροφος χώρος ενοποιεί τον χώρο φαγητού με τα υπνοδωμάτια / A two-storey void space unifies the dining area with the sleeping apartments Ένας διώροφος χώρος ενοποιεί τον χώρο φαγητού με τα υπνοδωμάτια / A two-storey void space unifies the dining area with the sleeping apartments